اخبار اقتصادی
چاپ00015:44 - 1400/04/02

وزیر احتمالی ارتباطات کیست؟ / مدافع اینترنت ملی به وزارت ارتباطات می‌رود؟

رقبای انتخاباتی ابراهیم رییسی بارها از مواضع سختگیرانه او نسبت به فضای مجازی و اینترنت گفته‌اند. رویکردی که زمانی می‌توان آن را رد کرد یا پذیرفت که بدانیم رئیسی چه کسی را برای وزارت ارتباطات معرفی می‌کند.

با وجود نگرانی‌هایی که درباره مواضع رییسی پیرامون اینترنت و فضای مجازی مطرح می‌شود، او در مناظرات انتخاباتی تا حدی این مسایل را رد کرد و حتی رایگان کردن اینترنت برای سه دهک پایین جامعه را وعده داد.

همچنین طرح موضوع راه‌اندازی اینترنت ملی در دولت سیزدهم در شرایطی اتفاق افتاده است که محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی، بارها و بارها در مصاحبه با رسانه‌های مختلف گفته است که ۸۰ درصد زیرساخت‌های اینترنت ملی در دوره مدیریت او تکمیل شده است و این پروژه در مراحل پایانی تکمیل خود قرار دارد.

آذری‌جهرمی همچنین بهای اینترنت داخلی را یک سوم اینترنت جهانی کرد و وام‌های کلانی به پیام‌رسان‌های داخلی مانند سروش، گپ، بله و … پرداخت کرده و از توسعه جستجوگرهای بومی مانند یوز و ای‌میل ملی و … حمایت‌‌های مختلفی انجام داد.

حالا باید دید که وزیر ارتباطات دولت سیزدهم با زیرساخت آماده اینترنت ملی چه می‌کند؟ آیا او هم در ادامه، این پروژه را تکمیل و بهره‌برداری می‌کند؟ این ابهام و پرسش‌ها موجب شده که چشم خیلی‌ها به گزینه ابراهیم رییسی برای وزارت در ساختمان شریعتی باشد.

برخی پای رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات دولت احمدی‎نژاد را وسط می‌کشند. کسی که به محدود کردن سرعت اینترنت اصرار داشته و نگاه سختگیرانه‌ای نسبت به فضای مجازی دارد.

این گمانه‌زنی زمانی تقویت شد که برخی می‌گفتند تقی‌پور به عنوان رییس ستاد انتخاباتی رییسی وارد گود شده است اما در گرماگرم رقابت‌های انتخاباتی و طرح این مسایل از سوی رقبا، ستاد انتخاباتی رییسی اعلام کرد که تقی‌پور سمتی در ستاد انتخاباتی او ندارد.

حالا گزینه دیگری به عنوان وزیر ارتباطات رییسی مطرح می‌شود. مهدی اخوان بهبادی، این روزها در بین فعالان حوزه IT به عنوان وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات ابراهیم رییسی گمانه‌زنی می‌شود.

او متولد ۵۷ است و با سه سال اختلاف سنی با محمدجواد آذری‌جهرمی احتمالا دومین وزیر جوان این وزارتخانه خواهد بود. بهابادی را برخی فعالان رسانه‌ای به عنوان نخبه یزدی توصیف کرده‌اند. او رتبه اول کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته برق و مخابرات بوده و در سال ۷۹ رتبه اول المپیاد مهندسی برق را به دست آورده است.

بهبادی در دانشگاه تهران تحصیل کرده است و در اواخر دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی و رییس مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد.
او سپس به عنوان قائم مقام رییس سازمان صدا و سیما در امور فناوری های سمت گرفته است و در حال حاضر مدیرعامل همراه اول است.

با وجود این، مواضع او در زمینه فضای مجازی خیلی روشن نیست و از آنجا که تصمیمات شورای عالی فضای مجازی مبتنی بر آرا جمعی است، چندان مشخص نیست که تفکر یک عضو از این شورا تا چه اندازه به تصمیمات آن نزدیک است؟

منبع: تجارت نیوز
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران